Anders dan de ingewikkelde formules in Excel biedt ons voorraadprogramma een eenvoudig dashboard waarmee u makkelijk gegevens kunt invoeren en direct inzicht geeft in uw voorraad. Het programma is ontworpen met als uitgangspunt de complexiteit in voorraadbeheer te verminderen. Voor een maandelijks laag tarief kunt u gebruikmaken van deze krachtige en gebruikersvriendelijke software voor vraagvoorspelling, voorraadbeheer en inkoop. Is uw interesse gewekt? Meld u direct aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

Gratis uitproberen

Een kwalitatief voorraadprogramma heeft voordelen. U kunt onder meer uw servicelevel naar klanten verbeteren en overtollige en verouderde voorraad voorkomen. Overtollige voorraad houdt kostbaar werkkapitaal vast en verhoogt de marginale kosten, zoals verzekeringen, magazijnruimte, verwerking en transport. Online software komt ook hier weer goed van pas. Het toont snel historische orders, die gebruikt kunnen worden voor het maken van voorraadprognoses.

Voorraadprogramma die laat zien waar knelpunten zitten

Wanneer u op dit moment geen enkel overzicht heeft over uw voorraad, dan zult u eerst orde op zaken moeten stellen. Met een goed voorraadprogramma zet u de eerste stap. De ingewikkelde spreadsheets in Excel kunnen in uw la blijven liggen. Als u alles goed in beeld heeft gebracht, kunt u bekijken waar en hoe u uw voorraad kunt optimaliseren. Aan de hand van overzichten kunt u zien waar knelpunten zich bevinden en waar de optimalisatie dient plaats te vinden.

Om uw voorraad te kunnen optimaliseren, is het belangrijk dat u inzicht heeft. Het draait namelijk om veel meer dan wat er aan voorraad in het magazijn ligt opgeslagen; alle goederenstromen binnen het bedrijf moeten worden beheerd. Om uw voorraad te optimaliseren is het belangrijk om te bepalen welke producten te allen tijde op voorraad moeten zijn, en welke producten een wat mindere prioriteit hebben. Op basis hiervan kunt u bepalen voor welke producten er bijvoorbeeld een veiligheidsvoorraad moet worden aangehouden.

Een goed servicelevel bieden

Voorraden hebben een belangrijke invloed op de financiële resultaten van uw bedrijf. De hoeveelheid producten in voorraad bepaalt in sterke mate de graad van service die u aan uw klanten kan leveren. Wij hebben het dan over het servicelevel. Stel, u verkoopt relatiegeschenken. Dan is het noodzakelijk om een anticipatievoorraad te hebben. U anticipeert hiermee op een bepaalde tijd, bijvoorbeeld in de kerstperiode. Rond deze tijd worden de meeste relatiegeschenken gekocht.

Zonder voorraad zitten, betekent voor u een enorm verlies. Uw servicelevel is nihil. Klanten zijn ontevreden met alle gevolgen van dien. Klantentevredenheid is vandaag onontbeerlijk voor bedrijven om zich te onderscheiden in een wereld waar concurrentie alsmaar sterker wordt. Een goed servicelevel bieden, vraagt om voorraadbeheersing. Ons voorraadprogramma helpt u om uw voorraad op peil te houden, zodat u geen inkomsten verliest. Uw klanten zijn tevreden. Het voortbestaan van uw bedrijf is gewaarborgd.

In het handige voorraadprogramma van Silvasoft kunt u alle producten die u in uw assortiment heeft invoeren en bijhouden. Het programma houdt bij wat de waarde is van u voorraad en ook of u nog voldoende voorraad heeft van elk product of dat u moet inkopen. Wilt u weten hoe het werkt? U kunt zich direct aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen.