Een voorraadlijst of materiaallijst maken en bijhouden is voor elk bedrijf belangrijk, klein of groot. U kunt dit in een sjabloon in Excel doen, maar voorraadbeheer software biedt veel meer opties. Wij bieden u gespecialiseerde software waarmee u onder meer uw balansen van voorraad kunt opmaken en berekenen welke minimumvoorraad u dient aan te leggen om uw klanten zo optimaal mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het is een tool die eenvoudig te koppelen is met andere modules zoals boekhouding en facturatie. Wilt u weten welke voordelen ons voorraadsysteem u biedt? U kunt nu direct gratis een proefabonnement aanvragen voor 30 dagen.

Gratis uitproberen

Voorraad in consignatie geleverd

Met ons voorraadsysteem kunt u vele zaken wat betreft uw voorraad stroomlijnen. Uiteraard is het mogelijk om een voorraadlijst te maken met markering voor bijbestelling, maar ook kunt u de norm van de omloopsnelheid van producten berekenen. Neemt u producten in consignatie af bij uw leveranciers? Voor sommige ondernemers is dit een ideale oplossing, want dit houdt in dat wat u te koop aanbiedt in uw (web)winkel, ‘eigendom’ blijft van de leverancier. U betaalt de leverancier dus niet vooraf. Er wordt pas afgerekend op het moment waarop (en voor zover) de producten effectief verkocht worden. Een manier om uw voorraadkosten onder controle te houden.

Producten in consignatie afnemen is niet voor elke branche geschikt, bijvoorbeeld in de horeca. Voedselproducten zijn aan bederf onderhevig. Andere branches kunnen er wel gebruik van maken zoals bouwbedrijven. Materialen die al lang op een materiaallijst staan en niet worden gebruikt, kunnen door de leverancier worden teruggenomen. Ook op deze wijze kan op voorraadkosten worden bespaard. Het ligt eraan welke procedure u met uw leverancier afspreekt.

Voorraadlijst maken

Om te controleren of de administratie van de voorraad nog correct is, is het nodig om een voorraadlijst bij te houden. Bij de voorraadtelling is het vooral van belang deze te vergelijken met de voorraadregistratie die uit de administratie blijken. Wanneer er verschillen worden gevonden, dienen deze in het voorraadsysteem gecorrigeerd te worden, zodat de voorraadwaardering daarna weer met de werkelijkheid overeenkomt. Om duidelijkheid in het voorraadsysteem te verkrijgen kunnen correcties het beste worden geboekt op een bepaalde datum, zodanig dat er op die datum geen andere mutaties worden ingevoerd.

Voorraadoptimalisatie wordt steeds belangrijker. De betekenis en de voordelen zijn voor vrijwel iedereen duidelijk. Wilt u de juiste voorraad op de juiste plaats? Maak dan gebruik van ons voorraadsysteem. Gespecialiseerde software heeft een ondersteunde en voorbeeld functie, want vakmanschap blijft noodzakelijk. Of u nu een bedrijf in de horeca of andere branche heeft.

Elk bedrijf wordt vandaag de dag uitgedaagd om enerzijds de klantenservice te verhogen en anderzijds de voorraadkosten te verlagen. Kies voor een beter voorraadmanagement en laat u helpen door een gespecialiseerd voorraadsysteem die u kunt koppelen met andere handige tools. Minder kosten, meer winst. Samen met u gaan wij deze uitdaging graag aan. Meld u aan voor een gratis proefaccount van 30 dagen en vergelijk de voordelen ten opzichte van Excel.