Om de kosten van opslag binnen een onderneming zo laag mogelijk te houden, is het van belang om zo min mogelijk goederen in voorraad te houden. Daarnaast wilt u (net als alle andere ondernemers) dat de gebruiker zo min mogelijk beslag legt op de liquiditeit. Voorraadbeheer behelst alles wat te maken heeft met het beheren van goederenstromen binnen een bedrijf. Het is dan ook verstandig om te bepalen welke producten altijd op voorraad moeten zijn en welke producten een mindere prioriteit hebben. Op basis van deze inschatting kunnen de minimale voorraden per product worden bepaald. Om voorraden op peil te houden is het belangrijk dat er vertrouwen is in, en gerekend kan worden op de toeleveranciers.

Om de inkoop goed af te stemmen op de verkoop is het van belang dat precies bekend is hoeveel producten er binnen de onderneming rondgaan. Daarvoor is het van belang dat de administratie op orde is en elke dag wordt bijgewerkt. Dan bestel je nooit teveel of te weinig. Controleer geregeld of de daadwerkelijke voorraad overeenkomt met wat er volgens uw voorraadbeheersysteem aanwezig moet zijn. Binnen veel bedrijven worden de voorraden ten minste eenmaal per jaar geteld.

Maak kennis met ons voorraadbeheersysteem!

Voorraadbeheer kan eenvoudig met de productbeheer module van Silvasoft. Voor slechts enkele euro’s per maand bent u voorzien van een geavanceerde cloud applicatie. Wilt u met uw organisatie ook professioneel voorraden beheren? Probeer ons voorraadbeheersysteem nu 30 dagen gratis!

Minder beslag op liquiditeit
Minder opslagkosten
Minder voorraadkosten
Minder financieringskosten
Voorraadbeheer software ‘in de cloud’, 24/7 bereikbaar

Gratis uitproberen