Voldoende voorraad van goederen is voor bijna elk bedrijf belangrijk. Voor commerciële bedrijven zoals webshops, boetieks, supermarkten, enz. Om uw voorraad op peil te houden kunt u 2 dingen doen. U houdt uw voorraad bij in een ingewikkelde spreadsheet of kiest voor een eenvoudig softwarepakket. Maandelijks betaalt u een zeer laag bedrag voor het gebruik van onze handige module. Bent u benieuwd hoe makkelijk u uw voorraad van goederen kunt bijhouden? Neem deel aan een gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna beslist u of u verder wilt gaan.

Gratis uitproberen

Goed voorraadbeheer is in deze economische tijd erg belangrijk. Aan de ene kant moet de voorraadwaarde omlaag om het kapitaalbeslag en kosten te verlagen. Aan de andere kant moeten alle goederen op tijd geleverd worden. De druk neemt toe en juist daarom is het belangrijk om efficiënte software in huis te hebben. Het dashboard voorraadbeheer geeft direct uitgebreide informatie over te bestellen goederen en meest verkochte goederen. Daarnaast geeft het een melding als er bijbesteld moet worden en maakt overzichten om uw gemiddelde voorraadwaarde te bepalen.

Voorraadwaarde inzichtelijk maken

De voorraadwaarde kunt u gebruiken om te berekenen wat de waarde van de gemiddelde voorraad is over een aantal maanden. Voor veel ondernemers is het niet mogelijk om de voorraadwaarde vaker dan een keer per maand nauwkeurig vast te stellen. Dit is dan ook een van de redenen waarom zij kiezen voor geautomatiseerde voorraadbeheersoftware. Waar het dagelijks handmatig berekenen van de voorraadwaarde een tijdrovende klus is, kan goede voorraadbeheersoftware de voorraadwaarde in korte tijd inzichtelijk maken. Uw voorraadbeheer is met onze cloud applicatie 24/7 eenvoudig geregeld.

In principe is een voorraad van goederen noodzakelijk omwille van allerlei onzekerheden. Een van die onzekerheden is het verschil tussen vraag en aanbod in de tijd. Voorraad kan dat verschil overbruggen. Wanneer een product verbruikt wordt in het productieproces kan de toekomstige behoefte berekend worden op basis van de productieplanning. In andere gevallen is de afname onzeker en dan kunt u kiezen voor het gemiddelde.

Veiligheidsvoorraad van goederen

Veel bedrijven hebben een veiligheidsvoorraad. Het is een buffer om onverwachtse vraag op te vangen. Het berekenen van een veiligheidsvoorraad is belangrijk voor een goede servicegraad, maar helaas niet zo gemakkelijk. De servicegraad is de mate waarin aan de vraag van goederen kan worden voldaan. Het gaat dan om de mate waarin de juiste goederen, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn. Een 100% servicegraad is mogelijk, mits u een goede voorraadplanning heeft. Hierdoor wordt de juiste balans tussen het werkkapitaal en de servicegraad gevormd.

Binnen onze software kunnen verschillende strategieën gebruikt worden, zoals continu of periodiek voorraadbeheer met een vaste of flexibele ordergrootte. Op deze wijze is er altijd een juiste voorraad van goederen. Daarnaast kunt u uw producten koppelen aan omzetrekeningen. In één oogopslag kunt u zien hoe uw bedrijf ervoor staat. Makkelijk en simpel. Probeer onze module 30 dagen gratis. U kunt zich nu aanmelden.