Uw stockbeheer bijhouden in Excel kent beperkingen. Als Excel niet meer voldoet aan uw wensen, kunt u overwegen op naar gespecialiseerde software over te stappen. Wij bieden u een uitgebreid pakket waarmee u uw stockbeheer kunt uitvoeren zoals u dit wenst. Uiteraard kunt u een stocklijst maken, maar ook worden uw voorraden automatisch bijgewerkt in combinaties met de modules facturatie, boekhouding en verkoop. Alle gegevens die u nu heeft in Excel kunt u gratis importeren inclusief prijzen en een initiële startvoorraad. Meld u nu aan voor een proefabonnement van 30 dagen en ervaar de voordelen.

Gratis uitproberen

Stockbeheer software

Stockbeheer is een breed begrip. In principe omvat het alles wat te maken heeft met het beheer van de goederenstroom in uw bedrijf. Goed zicht houden op uw voorraad kan op meerdere manieren. Een goed voorbeeld zijn de streepjescodes die supermarkten toepassen. Op het moment van verkoop weet men precies welk product de deur uit gaat. Ondersteunde software is hierin onmisbaar.

Stockbeheer software kan op basis van onder meer minimum, maximum en gereserveerde stock, een complete stocklijst maken betreffende besteladviezen, inventaris, voorraad per magazijn enz. Gereserveerde stock zijn producten die klanten besteld hebben, maar niet kan geleverd worden wegens onvoldoende voorraad. De software geeft u een besteladvies. Dat is een volledig automatisch door de computer berekend getal, dat adviseert hoeveel producten er bijbesteld moeten worden om klanten goed te kunnen bedienen.

Stocklijst maken

Het stockbeheer programma is verweven met een aantal andere modules zoals inkoop, verkoop en facturatie. Het gevolg is dat de stock van uw producten continu en onmiddellijk wordt bijgewerkt. Een stocklijst maken is snel gemaakt en ook overzichtelijk voor derden, zoals uw leveranciers.

Naast het overzicht van de voorraad van al uw producten, moet u natuurlijk ook pakbonnen en inkoopbestellingen maken. Op de pakbon staan alle producten die in de zending zitten. Zo kan de klant controleren of hij alles heeft ontvangen wat u heeft verstuurd. U kunt de pakbon uitbreiden met prijzen van producten als u deze nodig heeft voor de uitvoer van bestellingen, zodat u de pakbon voor de douane kunt gebruiken. In principe heeft een pakbon twee doelen. U gebruikt een pakbon om te weten wat er moet worden verstuurd en de ontvanger gebruikt hem om te controleren of de juiste hoeveelheid goederen is geleverd. In het geval van gevaarlijk stoffen of importheffingen kan een controleorgaan, zoals de douane, de pakbon gebruiken om te controleren of de voorschriften worden nageleefd.

Een goede inschatting maken van uw inkoopbestelling is essentieel om uw voorraad op peil te houden. Dit kan automatisch door onze software worden berekend. U wilt niet te veel inkopen, maar ook niet te weinig voorraad hebben. U wilt de klant immers niet laten wachten op zijn bestelling. Ons programma geeft u het juiste aantal te bestellen producten. Als u uw producten heeft besteld, ontvangt u op een gegeven moment een inkoopfactuur van de bestelling. Deze factuur boekt u eenvoudig in uw administratie via ons stockbeheer programma. Hiermee werkt u veel sneller dan bijvoorbeeld in Excel. Probeer onze module 30 dagen gratis. Daarna kunt u beslissen of u verder wilt gaan.